Vindecarea prin Lumină și Culori – Portocaliu

by | Jan 14, 2021 | Cromoterapia

o fata pictata in portocaliu

Vindecarea prin Lumină și Culori – Portocaliu

Portocaliul este cea mai actinică (dex: ACTÍNIC, -Ă, actinici, -ce, adj. (Despre radiații) Capabil să producă reacții (foto) chimice. – Din fr. actinique.) dintre culori, având cea mai mare capacitate de a produce reacții fotochimice. Această culoare este un punct de echilibru dintre spirit și libido, reglând  circulația și metabolismul.

SCURT ISTORIC DESPRE  POrtocaliu

 • Culoarea emblemă a Olandei este portocaliul, fiind, prin urmare, una dintre culorile preferate ale locuitorilor din Țară lalelelor.
 • Culoare sacră pentru hinduși, este asociată sofranului.
 • În China și Japonia este simbolul iubirii și fericirii, iar în creștinism portocaliul simbolizează revelația iubirii universale.
 • Tinerele proaspăt căsătorite, în epoca medievală, purtau veșminte de culoare portocalie, că simbol al noului lor statut.
 • Nu întâmplător, domeniile de siguranță din ziua de azi sunt marcate prin portocaliu.
 • Răsăritul sau apusul soarelui, fructele gustoase cum sunt caisele, mandarinele, portocalele sunt asociate cu acesată culoare.

Efectele culorii portocaliu

Portocaliul induce un tonus bun, amplifică de veselia și bunăstarea, îmbunătățește sentimentele,  tratează anemia și tonifică energiile sexuale și transmutarea lor în energii spirituale. Se pare că  Dionysos, zeul vegetației, al pomiculturii, al vinului, al extazului și fertilității,  purta veșminte de culoare portocalie.

Culoarea portocalie este o combinație dintre roșu și galben, reprezentând echilibrul între tendințele senzuale și cele spirituale. Dacă acest echilibru are tedinta  să se rupă într-un sens sau într-altul, această culoare se transformă fie în iubire pură, fie devine emblemă desfraului.

Având aceste proprietăți, portocaliul preia calitățile celor două culori, amplificandu-le totodată. Portocaliul produce astfel efecte foarte puternice.

Cromoterapie

“Portocaliul stimuleaza activitatea mentala”

Înviorarea pe care culoarea roșie îl oferă completează de efectul de însanatotire a culorii portocalii, tratând dereglările aparatului digestiv, a bolilor cardiovasculare, precum și a sistemului endocrin.

Această culoare este tonică și laxativă, antirahitica, combate crampele și spasmele musculare, cu are efecte benefice asupra rinichilor și vezicii urinare. Terapia cu această culoare duce la creșterea rezistenței organismului împotriva infecțiilor.

Printre alte efecte remarcabile amintim vindecarea rigidității și a spasmelor, creșterea ratei metabolismului, consolidarea plămânilor, a splinei și pancreasului, precum și menttinerea tensiunii arteriale normale.

Culoarea portocaliu vindecă oboseală prin excelență, fiind recomandată tuturor temperamentelor, în general neavând contraindicații.

Suferiți adeseori de tristețe? Purtați în mod constant haine de culoare portocalie veți reuși să scăpați de tristețe, spaime, să îndepărtați căderile nervoase și să va creșteți poftă de mâncare și să va bucureati de emoții liniștitoare și entuziasm.

Lumina portocalie induce o stare plenară de libertate față de limitările ființă și ne face mai toleranți și mai receptivi la nou.

Efectele fiziologice ale culorii portocaliu: accelerează pulsațiile inimii, favorizează secreția gastric și îmbunatateste digestia.

Efectele psihologice ale culorii portocaliu: culoare caldă, dezinhibă, conferă optimism, veselie, senzualitate, provoacă stimularea emotivă, amoroasă, conferă senzație de apropiere puternică și intimitate, mărește sociabilitatea, conferă o stare de sănătate, este euforizant sexual.

Efecte demonstrate ale terapiei prin culoarea portocaliu

 1. Stimulează glanda tiroidă
 2. Fortifică plamânii și îmbunatateste respirația
 3. Inhibă funcția paratiroidelor
 4. Combate crampele și spasmele musculare;
 5. Acționează asupra splinei și pancreasului stimulând asimilarea și circulația
 6. Stimulează metabolismul calciului
 7. Stimulează lactația după naștere
 8. Crește pulsul fără să afecteze presiunea sanguină

Bolii tratate cu ajutorul culorii Portocaliu

 1. Depresie și oboseală mentală;
 2. Afecțiuni renale, litiază biliară;
 3. Afecțiuni pulmonare, astm, bronșită, răceală;
 4. Afecțiuni ale splinei, pancreasului;
 5. Afecțiuni digestive și intestinale, de asimilare a nutrienților;
 6. Epilepsie;
 7. Guță;
 8. Tumori maligme și benigme;
 9. Tulburări menstruale;
portocaliu terapie culoare
Cromoterapie

“Portocaliul stimulează sistemul imunitar al organismului”

Caracteristicile energiei Yin

 1. Spasmofilie;
 2. Isterie;
 3. Demență senilă;
 4. Halucinații;
 5. Persoanelor foarte stresate.

0 Comments

Teodora Cipaianu
Teodora Cipaianu

Absolventa a facultații Babeș Bolyai din Cluj, secția fizică chimie, Cipăianu Teodora a avut o căutare îndelungată în ceea ce privește rezolvarea problemelor de sănătate prin metode alternative. Practica yoga de mai bine de 28 de ani precum și colaborarea cu revista Solaris in 2013-2014, au dus la sintetizarea de articole cu un bogat conținut atât științific cât și spiritual.

0 Comments