Un lux accesibil in cosmetica: uleiul din samburi de caise

by | Dec 7, 2016 | Îngrijire Corporală, Stil de Viață

Samburii de caise pot face adevarate minuni pentru sanatate cand le consumam frecvent, intr-o cantitate moderata si in cure de cateva zile.

Obtinut prin presarea la rece, uleiul din samburi de caise este bogat in Omega-6, Omega-9 si vitamine (A, E).

Aproximativ 8 mg de vitamina E la 100 ml de ulei au rol antioxidant in organism.

Uleiul din samburi de caise este utilizat pentru toate tipurile de piele si este folosit in:

1. produse destinate tenului sensibil (creme, demachiante, lotiuni exfoliante);

2. cosmetice pentru ten gras si sensibil, caz in care se combina cu uleiul de trandafir salbatic;

3. creme si lotiuni antiimbatranire;

4. uleiurile de masaj pentru care reprezinta o baza excelenta.

Stiati ca?

Uleiul din samburi de caise asigura:

1. prevenirea imbatranirii cutanate si reducerea ridurilor;

2. nutritia si protectia pielii sensibile;

3. intarirea barierei hidrolipidice si activarea microcirculatiei sanguine;

4. protectia impotriva efectelor negative ale razelor UV;

5. hidratarea si revitalizarea tenului tern, caruia ii reda luminozitatea.

Este foarte eficient in tratamentul parului deteriorat si deshidratat.

Folosit ca balsam dupa spalare (fara limpezire), uleiul din samburi de caise hidrateaza si da stralucire parului uscat. Repara varfurile deteriorate si poate fi folosit pentru protejarea scalpului si a parului inainte si dupa aplicarea tratamentelor chimice (decolorare, vopsire).

Teodora Cipaianu
Teodora Cipaianu

Absolventa a facultații Babeș Bolyai din Cluj, secția fizică chimie, Cipăianu Teodora a avut o căutare îndelungată în ceea ce privește rezolvarea problemelor de sănătate prin metode alternative. Practica yoga de mai bine de 28 de ani precum și colaborarea cu revista Solaris in 2013-2014, au dus la sintetizarea de articole cu un bogat conținut atât științific cât și spiritual.

0 Comments