Supă de linte roşie

by | Jul 15, 2016 | Rețete, Rețete vegetariene

Număr de porţii: 4
Timp de preparare: 45 de minute

Ingredinte:
-300g de Boabe de linte roşie
-3 linguri de belşug de mirodenii dulce
-1 lingură de sarea
-3 linguri de ulei de măsline extra virgin
-o ceapă mare
-2 morcovi
-2 linguri de pastă de tomate

Preparare:
1. Spalăm lintea roşie şi o punem în oală cu un litru de apă. Adăugăm apoi în oală morcovii tăiaţi, ceapa curăţată întreagă şi 3 linguri de belşug de mirodenii dulce. Punem la fiert lintea până se înmoaie de tot, aproximativ 30 de minute.
2. Adăugăm 2 linguri de pastă de tomate sau suc de roşii. Mixăm apoi într-un blender sau un mixer electric direct în oală până obţinem o supă cremă. Punem sare după gust. Putem adăuga încă apă, dacă supa este prea groasă şi apoi dăm în clocot, pentru omogenizarea gusturilor, suplimentar câteva minute.
3. Luăm supa de pe foc şi, după ce temperatura a scăzut sub temperatura de fierbere a apei (100 de grade), punem 3 linguri de ulei de măsline extra virgin.

Putem servi acest fel ca şi mâncare de post cu crutoane de pâine prăjită. În perioada de după post putem adăuga şi smântână după gust.

Spre deosebire de alte boabe, lintea roşie nu trebuie să fie înmuiată înainte de a fi gătită. Este o sursă excelentă de proteine, mai ales iarna. Lintea mai are în componenţa sa fier, calciu, vitamina B, carbohidraţi, fosfor, magneziu, acid folic.

Teodora Cipaianu
Teodora Cipaianu

Absolventa a facultații Babeș Bolyai din Cluj, secția fizică chimie, Cipăianu Teodora a avut o căutare îndelungată în ceea ce privește rezolvarea problemelor de sănătate prin metode alternative. Practica yoga de mai bine de 28 de ani precum și colaborarea cu revista Solaris in 2013-2014, au dus la sintetizarea de articole cu un bogat conținut atât științific cât și spiritual.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.