Supă de gulii cu orez integral

by | Nov 25, 2016 | Rețete, Rețete vegetariene

Număr de porţii: 4
Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente:

-4 gulii mari
-150 grame de orez integral
-o ceapă mare
-piper
-sare
-1 lingură de curry
-o cană de smântână
-pătrunjel proaspăt

Preparare:

1. Un element important este oala în care punem la fiert orezul care trebuie să aibă un capac potrivit, astfel încât aburul format în timpul fierberii să rămână înăuntru.

2. Spălăm orezul în mai multe şi, opţional, îl lăsam la înmuiat 3-4 ore, pentru a micşora timpul de fierbere. Punem la fiert, într-o cantitate triplă de apă, împreună cu 4 gulii mari, o ceapă mare tăiată cât mai mic, 1 linguriţă de curry, sare şi piper boabe după gust.

3. După 40 de minute la foc mic, verificăm dacă au fiert orezul şi legumele.

4. Luăm de pe foc, adaugăm o cană de smântână, pătrunjel proaspăt şi piper după gust. O servim caldă, fără pâine. O putem consuma şi în post, dar atunci înlocuim smântâna cu câteva linguri de ulei de măsline extra virgin.

Orice tip de cereale servite integral are mai mulţi nutrienţi şi grăsimi sănătoase decât atunci când este procesat. Stratul exterior al orezului integral, cel maro, imediat de sub învelişul necomestibil, este extrem de sănătos pentru organism, după cum arată Apollo Life. Orezul integral are în plus numeroase vitamine şi minerale.

Magneziul: ajută la reducerea simptomelor astmului, scade tensiunea arterială, reduce frecvenţa migrenelor şi riscul infarctului sau al atacului cerebral.

Manganul ajută oasele să rămână sănătoase mai mult timp şi sintetizează colesterolul şi acizii graşi.

Seleniul protejează celulele de radicalii liberi şi reglează funcţionarea tiroidei.

Vitaminele B1, B2, B3, şi B6 şi fibrele întăresc de asemenea organismul şi scad colesterolul.

Teodora Cipaianu
Teodora Cipaianu

Absolventa a facultații Babeș Bolyai din Cluj, secția fizică chimie, Cipăianu Teodora a avut o căutare îndelungată în ceea ce privește rezolvarea problemelor de sănătate prin metode alternative. Practica yoga de mai bine de 28 de ani precum și colaborarea cu revista Solaris in 2013-2014, au dus la sintetizarea de articole cu un bogat conținut atât științific cât și spiritual.

0 Comments