Postul Negru are Efecte în Vindecarea Multor Boli

by | Jan 13, 2021 | Alimentație Inteligentă, Știința Vindecării

un pahar cu apa si matanii

Ce este postul negru?

Postul negru este în esență renunțarea completă la hrană pe o anumită perioadă de timp și consumul doar a apei cât mai pure.

Principalele efecte ale postului sunt acelea de repaus al întregului tub digestiv, de facilitare a unor procese și schimburi interne, de eliminare a reziduurilor metabolice și de purificare a întregii ființe.

Ernest Gunther a scris în cartea să „Hrană vie” că postul este cel mai vechi și cel mai natural mod de vindecare din toate câte există.

„Trebuie luat în considerare faptul că un animal, atunci când se îmbolnăvește, se retrage undeva și nu mănâncă deloc timp de mai multe zile. Dacă un bolnav va ține post, va înlătura boală mult mai repede decât dacă ar mânca, chiar dacă e vorba de hrană crudă”.

Medicină clasică nu și-a putut explică multă vreme cum postul poate vindecă multe boli, din care o parte sunt foarte grele, iar unele considerate chiar incurabile.

La noi în țară cel mai cunoscut terapeut Valeriu Popa a obținut rezultate deosebite în vindecare prin postul negru cu apă distilată.

“Să se facă cure de dezintoxicare prin post, deoarece sângele încărcat cu toxine nu mai are posibilitatea să preia de la celulă elementele toxice rezultate în urmă arderilor metabolice și prin sistemele de eliminare să scape de acestea și să alimenteze cu oxigen și cu elemente nutritive toate celulele corpului. Dacă postul nu este insoţit de clisme, mai ales la postul de mai multe zile se poate produce autointoxicarea, deoarece în acest timp au loc eliminări mari de toxine, care, în urma încetării peristaltismului intestinal și a lipsei alimentelor ce fac tranzitul, rămân în intestin și reintră în circuitul sanguin, formând un cerc vicios”.

Alimentație

“Postul negru ajută la detoxifierea organismului”

Studii despre postul negru

Cercetătorii și medicii ruși au ajutat mii de pacienți, începând chiar cu anii 1950, prin post negru. Ei au cele mai impresionante experiențe clinice în domeniul psihiatriei, a bolilor cardiovasculare și gastrointestinale.

Într-u studiu realizat în anul 1925 și publicat în cartea să de Dewey „Postul negru – Cheia veche și modernă a sănătății” New York, 1927, a fost examinat corpul fizic al omului prin privarea de hrană.

Studiul arată că grăsimea este pierdută 97% și creierul rămâne intact.

Dewey explică: ”Am văzut imediat în corpul uman o rezervă de hrană predigerata, și creierul având puterea de a menține integritatea structurii în absența hranei…Am înțeles, în acel moment, că a muri de foame nu era o chestiune de câteva zile, ci de săptămâni, de luni, cu siguranță mult mai mult timp decât cel necesar pentru revenirea dintr-o boală.”

În absența hranei, corpul începe să epuize anumite părți cum sunt grăsimile și alege să conserve altele, creierul, sistemul nervos și inima.

Analizele biomedicale recente atestă că în practică postul negru corpul nu-și pierde decât până la maximum 5% din rezervă să de proteine (neafectandu-se altfel mușchii, iar inima continuând să funcționeze la parametri normali), iar că din zilele 5-7 organismul începe să fabrice glucoză (pentru hrănirea creierului și a tuturor celorlalte celule) din rezervă să de lipide: ficatul degradează acizii grași producând “corpii cetonici” – trei molecule ce constituie un substitut al glucozei.

Când stocul de lipide scade la 80%, începe a treia faza a curei prin post, adică aceea în care corpul simte că trebuie să înceapă realimentarea.

Datele recente în întreagă lume demonstrează că din 2014 până în prezent mai mulți cercetători au publicat lucrări științifice și au studiat postul negru cu ajutorul tehnologiilor moderne din medicină și în SUA.

Ei au început să realizeze studii științifice în urmă cărora apar concluzii surprinzătoare în ce privește acțiunea postului negru asupra organismului nostru.

Cercetătorii de la Național Institute of Ageing din Baltimore, SUA, au descoperit că persoanele care țîn post negru o zi sau două zile pe săptămâna trăiesc mai mult și sunt protejate de afecțiuni ale creierului precum Alzheimer și Parkinson.

Cercetătorii americani Richard Veech (Național Institutes of Health) și George Cahill (Harvard Medical School) au arătat că acești „corpi cetonici” măresc eficacitatea funcționarii metabolice, pot ajută celulele să reziste stresului dimineaza producerea de radicali liberi (radicalii liberi= accelerează procesul de îmbătrânire) și pot avea o acțiune benefică asupra patologiilor cerebrale, în cazul bolilor de tip Alzheimer și Parkinson.

„A Periodic Diet that Mimics Fasting Promotes Multi-System Regeneration, Enhanced Cognitive Performance, and Healthspan”. Brandhorst S1, Choi IY , Longo VD

Un studiu foarte interesant a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Southern California (USC) din Los Angeles și publicat în revista „Cell Stem Cell”.

Rezultatele acestui studiu efectuat pe șoareci și, în prima faza apoi pe oameni ulterior a arătat că un post negru de 2-4 zile protejează împotriva efectelor toxice ale chimioterapiei și un lucru foarte important declanșează regenerarea celulelor stem ale noilor celule imunitare, eliminând celulele vechi, deteriorate.

Citește și “Postul și Vindecarea”

farfurie goala pentru post negru
Alimentație

“Postul negru ajută la prelungirea speranței de viață”

Celulele stem sunt celulele nespecializate de baza ale organismului uman, „cărămizile” vieții. Ele creează organele, țesuturile, sângele și sistemul nostru imunitar. Sunt celule primitive, capabile să se dividă și să devină apoi celule specializate pentru orice organ sau țesut din corp.

Această înseamnă că postul negru determina celulele stem ale sistemului imunitar să iasă din starea inactivă și să devină active.

Corpul se folosește de rezervele de glucoză, grăsimi și cetone pe care le are și reciclează și celulele imunitare deteriorate sau uzate, devenite ineficiente.

Se creează, practic, un nou sistem imunitar.

Unii consideră că chimioterapia poate salva vieți (în cazurile de cancer), dar se știe că chimioterapia totuși cauzează distrugerea sistemului imunitar.

Bolnavii care au ținut post negru în timpul ședințelor de chimioterapie au suportat mult mai bine tratamentul și sistemul lor imunitar nu s-a deteriorat în aceeași măsură că unui lot care nu a ținut post negru.

Aceste rezultate se pot vedea și în filmul difuzat pe canal ARTE și realizat de Thierry De Lestrade după cartea să „Postul Negru, O Nouă Terapie” apărută și la noi.
Și echipa doctorului Hine a realizat în 2014 acest gen de studii care au demostrat că un post negru de 3 zile poate regenera sistemul imunitar prin crearea unui nou set de globule albe sanguine.

Oamenii de știință de la Universitatea Southern California afirmă că postul negru este extrem de benefic și pentru persoanele în vârstă, al căror sistem imunitar devine din ce în ce mai slab, acestea îmbolnăvindu-se foarte ușor chiar de boli comune.
Cercetătorii au mai observat că un post prelungit (de 3 zile) determina reducerea enzimei PKA (protein-kinaza A), care este legată de îmbătrânire și a unui hormon care mărește riscul de cancer și de creștere a tumorilor.

Dr. Valter Longo explică: „PKA este gena cheie care trebuie anihilată pentru că aceste celule stem să înceapă să prolifereze și să reconstruiască tot sistemul.”

A fost realizat un studiu pilot, în care un grup mic de pacienți care au postit 72 de ore înainte de chimioterapie, determinându-l pe Dr Longo să constate că postul a oferit protecție împotriva toxicitatii.

Cercetătorii de la Institutul Intermountain Heart de la Intermountain Medical Center din Murray, Utah au realizat un studiu prin care au arătat că după 10-12 ore de post negru, corpul întră într-o stare de auto-protecție și începe să-și caute alte surse de energie în corp pentru a se susține.

Una dintre acțiuni este extragerea și eliminarea LDL (colesterolul „rău”) din celulele corpului. Astfel, se poate combate diabetul și riscul de boli cardiovasculare.

Studiile recente se desfășoară pe posibilitatea blocării multiplicării celulelor canceroase prin post negru de mai multe zile.

„Tyrosine kinase inhibitors (TKIs) are now the mainstay of treatment în many types of cancer.. În conclusion, cycles of fasting or of specifically designed fasting-mimicking diets should be evaluated în clinical studies aș a means to potentiate the activity of TKIs în clinical use.”

Inhibitorii TKI sunt la ora actuală studiați pentru tratarea diferitelor forme de cancer.

În mai 2016 profesorul Longo demostrează în studiile sale efectele postului negru în regenerarea celulară și scleroză multiplă.

Studiul arată că postul de 3 zile ajută la ameliorarea simptomelor date de demielinizarea axonilor și reminaralizarea lor și ajută în tratamentul bolnavilor de scleroză multiplă.

După cum observăm, treptat, știință prin nouă tehnologie începe să vadă numeroasele efecte miraculoase și ascunse pe care le poate avea postul negru asupra ființei umane și studiile abia acum încep să fie recunoscute și folosite în practică medicală.

Citește și “Deshidratarea – Una dintre cele mai mari Probleme ale Omului Modern”

Alimentație

Postul negru reduce colesterolul şi nivelul tensiunii arteriale.

Alte surse despre postul negru:
1. Heilbronn, L. K., Smith, S. R., Martin, C. K., Anton, S. D., & Ravussin, E. (2005). Alternate-day fasting în nonobese subjects: effects on body weight, body composition, and energy metabolism. The American Jjournal of Clinical Nutrition, 81(1), 69-73.
2. Klempel, M. C., Kroeger, C. M., & Varady, K. A. (2013). Alternate day fasting (ADF) with a high-făt diet produces similar weight loss and cardio-protection aș ADF with a low-făt diet. Metabolism, 62(1), 137-143.
3. Zauner, C., Schneeweiss, B., Kranz, A., Madl, C., Ratheiser, K., Kramer, L., … & Lenz, K. (2000). Resting energy expenditure în short-term starvation is increased aș a result of an increase în serum norepinephrine. The American Journal of Clinical Nutrition, 71(6), 1511-1515.
4. Chen, J. L., Yeh, D. P., Lee, J. P., Chen, C. Y., Huang, C. Y., Lee, S. D., … & Kuo, C. H. (2011). Parasympathetic nervous activity mirrors recovery status în weightlifting performance after training. The Journal of Strength & Conditioning Research, 25(6), 1546-1552.
5. Azevedo, F. R. de, Ikeoka, D., & Caramelli, B. (2013). Effects of intermittent fasting on metabolism în men. Revista Da Associacao Medica Brasileira (1992), 59(2), 167-173.
6. Carlson, M. G., Snead, W. L., & Campbell, P. J. (1994). Fuel and energy metabolism în fasting humans. The American Journal of Clinical Nutrition, 60(1), 29-36.

Teodora Cipaianu
Teodora Cipaianu

Absolventa a facultații Babeș Bolyai din Cluj, secția fizică chimie, Cipăianu Teodora a avut o căutare îndelungată în ceea ce privește rezolvarea problemelor de sănătate prin metode alternative. Practica yoga de mai bine de 28 de ani precum și colaborarea cu revista Solaris in 2013-2014, au dus la sintetizarea de articole cu un bogat conținut atât științific cât și spiritual.

0 Comments