Magneziu combate eficient depresia

by | Aug 18, 2017 | Fitoterapia, Terapii Complementare

Studii și cercetări despre magneziu în relație cu depresia

femeie cu capul pe genunchi depresie

Un studiu nutrițional de senzație, realizat la Colegiul de Medicină Larner de la Universitatea din Vermont și publicat în PLoS ONE, a constatat că doar 248 mg de magneziu pe zi conduc la o inversare uluitoare a simptomelor depresiei la subiecții din studiu.

Mai mult de 350 de milioane de persoane pe glob suferă de depresie.

Noi rezultate de cercetare clinică arată că magneziul este eficient în abordarea simptomelor și este mai sigur și mai ieftin decat terapiile pe bază de prescripții medicale, rapoartează Science Daily. Astăzi, știința actuală chiar confirmă faptul că magneziul este un tratament sigur, accesibil și eficient pentru depresie.

Acest mineral este vital pentru multe dintre funcțiile corpului nostru, inclusiv tensiunea arterială, ritmul cardiac și structura osoasă. De asemenea, ajută la combaterea inflamației în organism.

Acum, oamenii de stiintă de la Universitatea din Vermont Larners Colegiul de Medicina au găsit rezultate promitătoare. În cadrul studiului 126 de adulți au participant cu depresie ușoară până la moderată și au fost studiați pe parcursul a 12 săptămâni. Unii participanți au primit 248 miligrame de magneziu în fiecare zi timp de șase săptămâni, urmate de șase săptămâni fără aceasta, în timp ce cei din grupul de control nu au primit tratament timp de șase săptămâni urmat de șase săptămâni de magneziu. Toți participanții au primit evaluări bi-săptămânale ale simptomelor depresiei.

Cei care au luat clorura de magneziu elementară au observat îmbunătățiri clinice semnificative ale simptomelor de anxietate și ale măsurilor de depresie. În chestionarul privind starea de sănătate a pacienților 9, care solicită pacienților nouă întrebări pentru a diagnostica și apoi pentru a clasifica depresia, participanții au marcat cu șase puncte mai puțini în medie în timpul consumului de magneziu.

Cel mai bine, au experimentat aceste îmbunătățiri după doar două săptămâni de la administrarea magneziului. În plus, pacienții de toate vârstele și tipurile de depresie au tolerat bine suplimentele și au avut nivele similare de eficacitate.

Acest lucru pare să susțină un alt studiu într-un spital psihiatric croat care a descoperit că mulți pacienți care au încercat să se sinucidă sufereau de un nivel foarte mic de magneziu. De fapt, depresia poate fi un semn al deficienței de magneziu.

Mai mult de 60% dintre participanți au declarat că intenționează să folosească magneziu în viitor pentru a-și gestiona depresia. Life Extension raportează că 68% dintre persoanele din S.U.A. nu consumă necesarul zilnic recomandat de acest mineral vital, în timp ce 19% nu reușesc nici măcar să câștige jumătate din suma necesară.

Cercetătorii ar dori să vadă dacă pot obține aceleași rezultate folosind un studiu de caz pe un eșantion și mai mare și mai divers. Se speră că magneziul și alte alternative sigure ar putea înlocui eventual antidepresivele, având în vedere efectele secundare extrem de periculoase cum ar fi convulsiile, comportamentul suicidar și alte probleme grave de sănătate.

Beneficiile nutriționale puternice ale magneziului ajută la prevenirea deficiențelor minerale din organism și a bolilor cronice. Magneziu conferă beneficii enorme pentru sănătatea cardiovasculară, sănătatea creierului, sănătatea rinichilor și multe altele.

Din fericire, se pare că magneziul poate fi adăugat la alte forme naturale, cum ar fi yoga, meditația, exercițiul fizic și vitamina D.

Supliment excelent pentru magneziu: Sare Nigari

Sarea Nigri sau MgCl2- clorura de magneziu se găseste în cantități mari in apa de mare; de exemplu : Marea Mediterană conține 7.5 gr . per litru .

Sarea de mare integrală (nespălata) conține cantităti mari de clorura de magneziu, în formă coloidală, motiv pentru care este foarte recomandată utilizarea acesteia în bucătărie.

Se diluează 20 g de clorura de magneziu in 1 litru de apă. Beți 4 linguri de 4 ori pe zi din apa cu clorura de magneziu zilnic. Din cauză ca are un gust sărat-amârui, se poate adăuga o lămâie, pentru a ameliora gustul.

Teodora Cipaianu
Teodora Cipaianu

Absolventa a facultații Babeș Bolyai din Cluj, secția fizică chimie, Cipăianu Teodora a avut o căutare îndelungată în ceea ce privește rezolvarea problemelor de sănătate prin metode alternative. Practica yoga de mai bine de 28 de ani precum și colaborarea cu revista Solaris in 2013-2014, au dus la sintetizarea de articole cu un bogat conținut atât științific cât și spiritual.

0 Comments