Cum să ne Pregătim pentru Anul 2021?

by | Dec 31, 2020 | Arta de a trăi, Uncategorized

2021 calendar

Pentru noi ca fiinţe umane, care trăim în spaţiu liniar al timpului, numărul anilor de aici până acolo devine propria noastră realitate. Timpul şi spaţiul devin propria noastră certitudine şi  fără aceste concepte nu am avea viaţă aşa cum o ştim acum.

Pregătirea pentru trecerea dintre ani

Dar dacă realizăm un exerciţiu în care  vom accepta anul care vine cu o cu totul altă atitudine, multe îmbunătăţiri vor apare. Important este ca sfârşitul anului să îl încărcăm cu o energie extrem de pozitivă cu multă pasiune si încredere.

Ca să fiu şi mai clară, în acest moment de sfârşit al  anului să cuprindem tot anul care va veni, adică întreg anul 2021 din ianuarie până în decembrie, să îl vedem condensat şi finalizat integral cu bine. Important să ne focalizăm pe starea de încredere, speranţă, pasiune, entuziasm, fericire, bunăvoinţă, altruism, victorie şi compasiune.

Să sărbătorim în acest final de  2020 întregul an 2021, ca şi cum s-ar fi încheiat deja, adică sărbătorirea unui an care nu s-a desfăşurat încă dar totuşi în mintea noastră sărbătorim ca şi cum el s-ar fi sfârşit deja.

Atunci conştientă si energia de care dispunem vor creea propria noastră realitate mult diferită de ce avem acum.

E o invitaţie să creem acest an în numele a tot ce avem mai sfânt în noi, în numele Dumnezeului nostru în care credem, a Sinelui nostru divin, şi să nu ne permitem deloc îndoieli, frici şi griji. Dacă creem acest an în acest fel şi mental umplem întreg anul cu această stare ca şi cum anul 2021 s-ar fi încheiat deja atunci putem spune ca suntem cocreatorii propriei noastre realităţi.

Acestă atitudine  ne transformă fiinţa într-un aspirant la eternitate. Un aspirant este cineva care are încă ceas, adică trăieşte in temporalitate, dar învaţă să trăiască pas cu pas în momentul Acum şi Aici. Nu este greu sa trăieşti momentul de Acum,  dar cere atenţie focalizată, perseverenţă să-l păstrezi.

Tot ce trebuie este să facem primul pas acum în acest moment important la trecerea între ani, 2020-2021,  să creem acel viitor special ca pe un Acum plin de semnificaţii benefice.

Arta de a Trăi

“Conştiinţa noastră crează realitatea noastră”

Dacă manifestăm  o aşa aspiraţie profundă, în acele clipe,  aşa va fi. Acum devenim fiinţe care încep să înţeleagă că motivul pentru care suntem aici e că am reuşit să trecem peste anul 2020 mai mult  orbeşte decât conştient, cu suişuri şi coborâşuri, cu suferinţe şi neajunsuri.

Anul care vine are potenţialul să îl trăim ca fiinţe din ce în ce mai conştiente, fie vom continua orbeşte să suferim conform propriei noastre karma-e. Dacă vom reuşi să vedem anul 2021 şi  să percepem inclusiv încheierea lui 2021 cu această stare superioară de aspiraţie, entuziasm şi pasiune, atunci vom începe să înţelegem felul în care suntem pe calea lui Aici si Acum.  Învaţăm  să devim dincolo de minte cucerind eternitatea pas cu pas.

Eternitatea nu poate fi descrisă de minte, pentru că lobul frontal al creierul nostru nu are abilitatea de a o contempla.

 Nu are antrenamentul de a o contempla. Creierul nostru este antrenat intr-o dimensiune temporală.

Dacă acest moment între ani e încărcat cu multă pasiune, entuziasm,  energie benefică acesta energie va  pune totul în mişcare şi e nevoie de ea. în spiritualitate ea se numeşte energie ocultă a fiinţei, ojas.

În masură  în care o ai încarci acest concept al prezenţei  care are nevoie de ea pentru a se desfaşura la cel mai nelimitat grad al său.

mindfulness

Anul 2020 și lecțiile lui

Toate acele emoţii pe care le-am trăit în anul 2020 sunt necesare, deoarece ele aprind nevoia de transformare. Astrele înclină către o mare modificare după ce Pluto cu Saturn au zdruncinat anul 2020 şi ne-au arătat  toate fisurile vieţii noastre. Iată-ne acum la sfârşit de an în faţa unor alegeri.

Odată cu intrarea în simultaneitate a lui Jupiter cu Saturn în  zodia vărsător, suntem puşi în faţa unor alegeri,  putem să ne împotrivim transformării şi această contracţie a conştiintei noastre va genera frică, boală şi autodistrugere, sau alegem transformarea  şi vom face paşi uriaşi pe drumul evoluţiei.

Conştiinţa noastră crează realitatea noastră, întemniţarea noastră, lipsurile noastre, şi pe de altă parte împlinirile noastre.

Tot ce avem şi se află pe masa noastră este exact ce am  creat anterior. Cea mai tragică parte a fiinţei noastre este că îşi acceptă proprile limite, orbirea, corpul chimic dat de furtunile hormonale.

Fiinţa umană îsi acceptă limitele cărnii mai degrabă decât să se ofere voluntară unui principiu mai înalt al existenţei. Tragedia e ca acest veşmânt care primeşte oportunitatea în planul demonstraţiei de a se trezi, trece prin viaţă adormit din nou.

Iar pentru a modifica acestă tristă realitate e necesar un act voluntar, o focalizare totală spre noi idealuri mult diferite de lumea strâmtă în care ne învârtim în cerc, în care vinovat este mereu celălalt.

Voluntarul primeşte bunăvoiţa, toleranţa, iubire şi bucurie, în drumul său de a împinge hotarele ce îl înconjoară.

Creierul său va începe să functioneze la un nivel mult mai înalt, de aceea felul în care devii etern, nemuritor este prin a crea eternitate şi nemurire prin pasul lui  Aici şi Acum.

La finalul exerciţiului manifestăm o stare de Recunoştinţă şi trăim sentimentul că aceste trăiri care le-am indus noului an de aspiratie, entuziasm, sănătate, fericire, iubire s-au şi împlinit deja.

Perspectiva creaţiei cuantice

Principiul ce stă la baza acestui exerciţiu îşi are înţelegerea în fizica cuantică. Cercetătorii au demonstrat că electronii există simultan într-o infinită gamă de posibilităţi sau probabilităţi într-un câmp energetic invizibil.

Concentrarea atenţiei celui care observă evenimentul asupra oricăriu loc în care se află electronul, oricare ar fi acesta, este esenţială pentru apariţia electronului respectiv.

Cunoaşterea faptului că în momentul în care observatorul caută un electron există un anumit punct specific în timp şi spatiu în care toate probabilităţile  de existenţă a electronului se reduc într-un eveniment fizic.

La nivel cuantic energia reacţionează la atenţia conştientă şi devine materie.   Conştiinţa colapsează atunci când vedem conştient exact aşa cum am dorit.

Cum s-ar transforma viaţa daca am învăţa să direcţionăm atenţia şi să reducem o gamă infinită de probabilităţi cuantice vizazi de realitate la propria noastră alegere…cu alte cuvinte ne  putem alege un eveniment viitor în propria viaţa pe baza uneia dintre aspiraţiile pe care le avem pentru că realitatea respectivă exista deja ca posibilitate în câmpul cuantic, aşteptând s-o observăm.

În starea de recunoştinţă, transmitem un semnal în câmpul cuantic conform căruia evenimentul s-a produs deja. Recunoştinţa este mai mult decât un proces de gândire, trebuie să simţim ca şi cum ceea ce ne-am dorit există deja în prezent.

Altfel spus corpul care nu înţelege decât ceea ce simte trebuie convins că beneficiază acum de componenta emoţională a experinţei viitoare respective.

Din perspectiva creaţiei cuantice putem fi recunoscători pentru ceva ce există doar ca potenţialitate în campul cuantic şi trecem în acest fel de la cauză la efect.

Fiţi gata să trăim experienţa unor transformări fundamentale de percepţie, fiind mereu deschişi faţă de o nouă interpretare a ceea ce este real şi adevărat.

Teodora Cipaianu
Teodora Cipaianu

Absolventa a facultații Babeș Bolyai din Cluj, secția fizică chimie, Cipăianu Teodora a avut o căutare îndelungată în ceea ce privește rezolvarea problemelor de sănătate prin metode alternative. Practica yoga de mai bine de 28 de ani precum și colaborarea cu revista Solaris in 2013-2014, au dus la sintetizarea de articole cu un bogat conținut atât științific cât și spiritual.

0 Comments