Ciclicitatea în Manifestare

by | Feb 24, 2021 | Astrologie, Biocultură, Stil de Viață

Cum se manifestă ciclicitatea?

În natură, totul este ritm, sunet, lumină și vibrație. În univers, totul este în mișcare, nimic nu este fix, permanent sau neschimbător.

De la plante până la ce mai mică celulă, totul se naște, crește, se transforma, ajunge la maturitate și apoi moare, doar pentru a se trezi din nou la viață într-o altă formă, într-o altă lumina.

Acest lucru ni se aplică și nouă oamenilor; în acest circuit etern între naștere și moarte, totul
este legat de tot și nici o picătură de ploaie nu cade fără că o cometa aflată la ani lumina să nu se umezeasca, nici un gând nu trece fără urme.

Totul este legat de tot.

Privind din această perspectivă, înțelegem că totul contează: fiecare gând, fiecare gest, cu atât mai mult o planetă sau o stea; totul ne influențează clipă de clipă.

Ce înseamnă ciclicitatea pentru ființa umană?

O viață echilibrată înseamnă că o persoană este atentă la ritmurile ciclice și nu înoată împotriva curentului.

Însemna alinierea răbdătoare la ritmurile naturii, ale anotimpurilor, și ale propriului corp, înseamnă a le învață semnele și a te adapta armonios la momentele de maxim și de minim, altfel spus, a avea bun simt și a-ți ascultă inteligență naturală a corpului.

Corpul nostru, acest vehicul cu care călătorim prin această viață, poate suportă mult timp hrană neadecvată, lipsa de exercițiu fizic, stres, intoleranță, lăcomie, exces de alcool sau nicotină precum și ignorarea îndelungată a ritmurilor naturale.

În câmpul haotic de tensiuni dintre trecut și viitor, memoria noastră scurtă ne permite să trecem repede peste indispoziții minore, peste boli și peste semnale importante ale corpului.

ritmurile naturii in gradina

Deseori, ele trec la fel de repede cum au venit, astfel că își fac cu greu loc în conștiința noastră zilnică–un proces ajutat mult de medicamente, care elimina sau îndepărtează repede aceste simptome minore – o migrenă aici, o durere dincolo; astfel, pentru noi nu este ușor să devenim conștienți de semnalele corpului nostru, să căutăm adevăratele cauze și să ne trasformam felul și modul de trăi.

Această a devenit o rutină confortabilă atât de neprețuit, încât nu vrem să renunțăm la ea și preferăm pericolul unei anestezii emoționale și riscul unor boli grave decât să învățăm să acceptăm necondiționat lecțiile corpului nostru și ale destinului.

Educația noastră modernă ne-a ascuns atâtea informații vitale, încât azi știm mai multe despre funcționarea unei mașini sau a unei tablete decât despre funcționarea unui organ al corpului.

Nu învățăm nici să interpretăm semnalele corpului, nici cum să-l îngrijim și să evităm bolile, că să nu mai vorbim de aflarea ritmurilor care-l influențează, de felul în care acceptăm o boală fizică și să o interpretăm drept mesaj și o lecție, și cum să discernem înțelesul predestinat care se ascunde uneori în spatele lor.

În loc de a ajunge la cunoașterea propriului organism, efortul de a ne menține niște forme ideale s-a trasformat, pentru mulți, într-o declarație de război împotriva propriei inteligențe naturale a corpului.

Trupurile nostre nu pot să facă eforturi extraordinare la nesfârșit și să fie mereu într-o formă excelență. În bunătatea ei, mama natură ne-a dat și pauze între valuri, să ne regeneram, să ne tragem răsuflarea și am face bine să conștientizăm și să apreciem acest lucru.

Odată cu dobândirea unei vieți așezate, oamenii de pe întrega planetă și-au dat seama că pe suprafață pământului acționează energii diferite, de la zi la zi, a căror cunoștere era hotărâtoare pentru însămânțare, îngrijirea și strângerea recoltelor.

Ciclicitatea în natură

Se știe, de asemenea, că și culesul unor plante de leac se realizează în anumite momente și atunci eficiența plantei crește foarte mult.

Roadele semănate în anumite zile, și nu în altele, se dezvoltă mai repede și mai bine și devin mai rezistente.

Studiul legăturii dintre anotimp, vreme și poziția corpurilor cerești , precum și corelarea influențelor pozitive și negative cu reușită planurilor propuse, trebuiau să se îmbine într-un instrument util atât a momentului, cât și a generațiilor viitore.

Era necesară folosirea unor denumiri clare pentru influențele și legile observate. Înainte de toate, trebuia elaborat un sistem precis, valabil, oriunde și oricând, că să se poată prevedea influențele viitoare.

Întrucât s-a constatat că anumite forțe se aflau în armonie cu anotimpurile și cu poziția corpurilor cerești, era evidentă necesitatea întocmirii de hărți, calendare, care să înregistreze an de an aceste impulsuri. Soarele, Luna și celelalte corpuri cerești au devenit limbile și cadranul unui ceas ceresc.

Motivul este evident: dacă un anumit impuls–potrivit pentru recoltarea unei plante medicinale, tratarea unui organ bolnav sau depozitarea roadelor pământului–durează între 2 și 3 zile pe luna, iar luna parcurge în acest interval aceleași constelații, întotdeauna, atunci se poate trage concluzia că aceste stele dispersate trebuiau în mod evident cuprinse în aceleași constelații, a căror denumire să descrie proprietățile influenței respective.

Pe lângă alte multe forțe și legități ale naturii, strămoșii noștrii au delimitat douăsprezece impulsuri de forță de tipuri și culori diferite, care se repetă în ritmul traiectoriei Soarelui și a Lunii.

Constelațiilor parcurse de Soare – de-a lungul unui an-și de Luna–în decursul unei luni–li s-au dat douăsprezece nume: berbec, taur, gemeni, rac, leu, fecioara, balanță,
scorpion, săgetător, capricorn, vărsător, pești.

Numeroase calendare ale trecutului au început să se orienteze după mersul Lunii și după poziția ei în zodiac. În următoarele articole, vom prezența în extenso influență fiecărui astru în vindecare și în procesele de dezvoltare personală.

Teodora Cipaianu
Teodora Cipaianu

Absolventa a facultații Babeș Bolyai din Cluj, secția fizică chimie, Cipăianu Teodora a avut o căutare îndelungată în ceea ce privește rezolvarea problemelor de sănătate prin metode alternative. Practica yoga de mai bine de 28 de ani precum și colaborarea cu revista Solaris in 2013-2014, au dus la sintetizarea de articole cu un bogat conținut atât științific cât și spiritual.

0 Comments