Arta de a darui

by | Dec 7, 2016 | Arta de a trăi, Stil de Viață

In vremuri grele toti oamenii cer intr-un fel sau altul ajutor de la altii. Sunt multe motivele pentru care putem alege sa daruim. Sunt la fel de multe felurile in care putem darui.

Unii fac gestul de a oferi, pentru ca doresc recunoastere. Altii doresc recunostinta. Unii vor sa daruiasca fata in fata. Altii prefera sa-si pastreze anonimatul.

Oricum, cei care devin cu adevarat maestri in aceasta arta daruiesc din bunatate si iubire, fara niciun fel de motivatie ascunsa. Caci a oferi astfel devine o binecuvantare si pentru daruitor, si pentru cel care primeste.

E in firea omului sa creada ca abia atunci cand are mai mult isi poate permite sa daruiasca mai mult. Dar cine gandeste asa n-o sa considere niciodata ca are destul pentru a imparti cu altii ceea ce-i apartine.

Generozitatea este de fapt o alegere si vine din incredintarea ca ai destul pentru a impartasi cu altii ceea ce este pretios.

Te intrebi, poate, ce sa oferi tu?

Daruieste-te sufleteste!

Fa-i pe oameni sa se simta unici, iubiti, apreciati! Acorda-le atentie reala, empatizeaza cu ei, intalneste-te cu ei si comunica de la inima la inima! Daruieste-le ceva!

Priveste-i in ochi atunci cand le vorbesti, spune-le pe nume si asculta cu atentie si intelegere! Exprima-ti bucuria de a-i avea prieteni, recunostiinta, admiratia!

Incurajeaza-i cand au perioade mai grele sau pur si simplu pentru a-i sprijini sa infloreasca pe deplin!

Inveseleste-i pe oameni!

Un suras poate lumina ziua cuiva. Daruieste-le celorlati zambetul tau! Razi din toata inima si fa-o cat mai des cu putinta!

Fii afectuos!

Daruieste o imbratisare, un sarut pe obraz, atinge usor mana sau umarul unui prieten, al unui om pe care il cunosti! Toata lumea isi doreste caldura sufleteasca si semne de acceptare. Gesturile tandre pot vindeca rani emotionale, dar, mai cu seama, pot oferi bucurie si echilibru launtric.

Ofera incurajare!

Oamenii, care au indoieli sau ezita sa actioneze, se tem. Daca atunci ii inspiri si ii motivezi sa-si implineasca visul, viata lor se poate transforma din temelii. Si, in felul acesta, tu insuti faci ca lumea in care traim sa devina un loc mai bun.

Daruieste iertare!

Iertarea tamaduieste familia, prietenii, colegii si vecinii. Iarta-te si pe tine insuti si pe toti ceilalti, in pofida amintirii unor momente neplacute! Alege lucrurile bune si concentreaza-te asupra lor!

Daruieste iubire!

E usor sa-i iubesti pe cei care te iubesc la randul lor. Daruieste dragoste si celor care nu te simpatizeaza neaparat! Fii o sursa de iubire neconditionata! Asa vei aduce multa bucurie si viata ta si a celor din jur va avea cu adevarat insemnatate.

Oltea Mutulescu
Oltea Mutulescu

0 Comments