Alimente Afrodiziace pentru Nopți Fierbinți de Dragoste

by | Feb 20, 2021 | Alimentație Inteligentă, Arta de a trăi, Știința Vindecării, Stil de Viață

afrodisiace alimentare pe o masa

Din când în când, fiecare dintre noi trebuie să pună o scânteie în viața noastră amoroasă – mai ales dacă se află într-o relație veche, când energia și inspirația lipsesc adesea.

Avem nevoie de un afrodiziac bun, ceva care să ofere vieții amoroase adormite, un apel la viață. Afrodiziacul este, fără îndoială, important pentru toată lumea, indiferent dacă sperăm să readucem pasiunea într-o relație stabilă sau sperăm să oferim unei noi relații amoroase cea mai bună șansă posibilă.

Cum să facem acest lucru? Simplu! Facem o listă de cumpărături și mergem la piață. Orice magazin alimentar este plin de tone de alimente și băuturi – unele bine cunoscute, altele nu – cu efect afrodiziac.

Mâncarea bună și dragostea merg împreună precum căpșunile și frișca.

Cum miroase mâncarea, cum se simte în gură, cum se simte la atingere, chiar și cum arată, toate aceste lucruri pot agita sucurile sexuale.

Este ușor să inducem o dispoziție magică pentru dragoste dacă știm să alegem ingredientele potrivite pentru romantism.

O cină romantică ne poate pune în dispoziția iubirii; nu doar din cauza intimității create de lumina lumânărilor și a muzicii moi, ci pentru că alimentele au jucat dintotdeauna un rol în sexualitatea noastră.

Istoria este plină de astfel de exemple. Mâncarea afrodiziacă a fost folosită de milenii pentru a ajuta la infertilitate și sterilitate, în scopul seducției, pentru a îmbunătăți potența și a condimenta viața amoroasă.

Studiile au demonstrat că multe alimente au componente chimice care schimbă starea de spirit și chiar creează senzația de îndrăgostire.

Mătasea ciocolatei topite, sucul dulce și aroma delicată a unei piersici coapte, mușcătura picantă a unui ardei iute; toate sunt ademenitoare atât pentru papilele gustative, cât și pentru imaginația erotică.

Ne putem “condimenta” zilele și nopțile de dragoste, servind alimente amoroase, care sunt pline cu ingrediente care îmbunătățesc starea de spirit.

Preocuparea pentru mâncare are o mare importanță pentru orice persoană și nu este, în niciun caz, nedemnă.

Alimentație

“Afrodiziacele ajută la amplificarea energiei sexuale

Deoarece hrana este principala sursă de energie pentru organism, interesul pentru aceasta este natural. Un fapt cunoscut și acceptat este că, în absența combustibilului, chiar și cel mai eficient mecanism încetează să mai funcționeze.

La fel, corpul fizic nu poate funcționa corect dacă nu este îngrijit.

Conform unor observații atente, vegetarienii, în special cei a căror dietă se bazează în principal pe fructe și legume proaspete, trăiesc o perioadă mai lungă de timp, își mențin vigoarea până la bătrânețe și sunt mai puțin predispuși la scleroză, boli hepatice, tulburări intestinale și chiar cancer.

Mai mult, vegetarianismul este indicat și pentru activitățile intelectuale. Nu este o simplă coincidență faptul că bărbați celebri precum Einstein, Darwin sau Newton erau vegetarieni.

Modul în care ne alegem mâncarea, condimentele pe care le folosim, cantitatea de mâncare și momentele de odihnă sunt factori care influențează vigoarea și vitalitatea oricărui om.

Un om căruia îi lipsește vitalitatea este ca un luptător cu picioare de lut. Cele mai recente descoperiri din zonă, în special cele legate de vitamine, aminoacizi, enzime și diverși hormoni au provocat o schimbare radicală în concepția occidentală despre alimente.

Stilul natural și dietele „verzi” câștigă tot mai mulți adepți.

De-a lungul istoriei, titlul de afrodiziac a fost acordat mai multor alimente despre care se credea că îmbunătățesc funcția sexuală sau fertilitatea.

Unele alimente, cum ar fi bananele, morcovii și sparanghelul, au fost considerate a fi stimulente erotice datorită asemănării lor falice, în timp ce alte alimente, cum ar fi mierea, au fost prescrise noilor căsătoriți în luna de miere.

Multe dintre alimentele și ierburile care au fost numite afrodiziace sunt fructe, legume și nuci foarte sănătoase. Poate că vitaminele, mineralele, enzimele și antioxidanții conținuți în aceste afrodiziace comestibile sunt adevărata cheie pentru o viață amoroasă sănătoasă.

Iată câteva alimente obișnuite folosite pentru dragoste de-a lungul veacurilor:

Alimentație

“Afrodiziacele alimentare ajută la amplificarea magnetismului personal.

Țelina – un afrodiziac puternic

Renumită ca plantă afrodisiacă, țelina este un aliment tradițional pentru menținerea și recâștigarea vigorii sexuale. Având o mare reputație, țelina este un excitant sexual puternic.

Țelina conține androsteron, un hormon masculin puternic despre care cercetătorii cred că este eliberat prin sudoare și atrage “femelele”.

Frunzele sunt recomandate ca mirodenii pentru multe feluri de mâncăruri sau în diferite salate de legume (destul de utile și în curele de întinerire sau de slăbire).

Frunzele crude sunt un stimulent excelent pentru activitatea hormonală. Rădăcina de țelină are un efect tonic general, crescând vitalitatea și rezistența la efort. Este un excelent depurat și, prin urmare, recomandat în vindecările de detoxifiere și împotriva obezității.

Țelina este o legumă recomandată persoanelor zvelte, datorită calităților sale de aperitiv și deoarece îmbunătățește digestia. Este foarte recomandată și în cure de vitalizare, deoarece acționează ca un tonic pentru sistemul digestiv, nervos și imunitar.

Este indicată în cazurile de impotență din cauza tulburărilor renale și urinare, precum și a tulburărilor cardiovasculare. Luptă împotriva stărilor de astenie fizică, psihică și sexuală.

Polenul Stimulează Apetitul erotic

Polenul stimulează toate procesele vitale și este un aliment valoros de întinerire. Dacă vrem să ne creștem apetitul sexual (care a scăzut din cauza stresului sau a stărilor de epuizare), vom observa primele rezultate după doar două săptămâni de ingerare zilnică a polenului.

Conține multe substanțe care joacă un rol major în menținerea și creșterea potenței masculine, cum ar fi: arginina1 și zincul (Zn).

La începutul curei cu polen ar trebui să ingerăm 15-20 de grame pe zi, pe stomacul gol.

Pentru o mai bună asimilare a substanțelor active din polen, ar trebui să o mestecăm cel puțin 5 minute înainte de a o înghiți. Această cură durează de obicei 14 zile, dar poate fi prelungită luni sau chiar ani, deoarece polenul nu are efecte secundare negative.

Pe lângă stimularea activității sexuale, polenul are și alte efecte notabile: ne ajută să obținem o greutate ideală pentru structura noastră individuală, stimulează procesele mentale, combate depresia și aduce armonie psihicului nostru.

De asemenea, este recomandat pentru tratamentul tulburărilor vasculare cauzate de irigarea insuficientă cu sânge al zonei pelvine, care în timp poate duce la impotență.

Mierea – Afrodiziac eficient pentru bărbați și femei

Mierea este dulce și perfectă – Unul dintre alimentele preferate atunci când vine vorba de dragoste.

Cuvântul „lună de miere” derivă din vechiul obicei care presupunea ca pentru prima lună de după căsătorie, un cuplu să bea hidromel (o băutură fermentată făcută din miere), deoarece se credea că „îndulcește” căsătoria lor.

Unele culturi răspândesc puțină miere pe palmele mirilor și îi pun să se deguste reciproc pentru a asigura o viață dulce împreună.

Egiptenii îi ofereau miere zeului fertilității, Min. Multe medicamente din vremea egipteană se bazau pe miere, inclusiv remedii pentru sterilitate și impotență.

Mierea este un afrodiziac eficient atât pentru bărbați, cât și pentru femei, având un efect regenerator profund. Este un aliment extrem de hrănitor, care ajută la creșterea secrețiilor sexuale și în cantități mai mici – 2 lingurițe pe zi – duce la ajustarea greutății corpului.

Se recomandă combinarea mierii cu gălbenușul de ou sau cu alte alimente răcoritoare, precum și cu ierburi afrodisiace.

afrodisiace alimentare pe o masa in boluri in forma de inima

Migdalele – Simbol al fertilității și pasiunii

Migdalele pot contribui la stimularea dorinței sexuale. Aroma lor ar fi indus pasiune la o femeie și, prin urmare, este un ingredient obișnuit în creme și săpunuri.

În Biblie, Samson a curtat-o ​​pe Dalila cu ramuri parfumate de migdale și în felul asta a putut să o atragă. Persii antici parfumau migdale în borcane cu petale de flori înainte de a le folosi în deserturi.

Sunt delicioase în prăjituri, biscuiți și produse de patiserie. Există, de asemenea, mențiuni în “Cartea celor o mie și una de nopți” despre o pastă de migdale (marțipan) consumată în timpul Ramadanului și ca afrodiziac.

Aceste alimente bogate în proteine ​​sunt remarcabile în susținerea rezistenței. Migdalele sunt bogate în vitamina E și reprezintă o sursă bună de grăsimi monosaturate sănătoase, una dintre cele două grăsimi „bune” responsabile de scăderea colesterolului LDL.

S-a dovedit că miezul său nu numai că are activitate afrodiziacă, dar este util și în tratamentul unor probleme sexuale ca ejaculare prematură. În plus, în Sicilia, se folosește și pentru a face lichior dulce și chiar vinuri cu aromă de migdale, considerate a fi afrodiziace.

Ciocolata ne ajută să simțim mai ușor dragostea

Mâncarea preferată a femeilor din întreaga lume și una dintre cele mai cunoscute și mai iubite afrodiziace, ciocolata este în continuare cadoul iubitului tradițional.

Acesta conține peste 400 de substanțe chimice diferite, inclusiv cafeină și feniletilamină (PEA), o substanță chimică a creierului despre care unii oameni de știință cred că generează un sentiment de bunăstare și entuziasm propice relațiilor de dragoste și stârnește aceleași sentimente pe care le trăim atunci când suntem îndrăgostiți.

Conține atât un sedativ care relaxează și reduce inhibițiile, cât și un stimulant pentru creșterea activității și dorința de contact fizic. De fapt, a fost interzisă în unele mănăstiri cu secole în urmă.

Aztecii, care au fost primii „cocolici”, s-au referit la ciocolata ca fiind „hrana zeilor”. Au măcinat boabe de cacao, au adăugat condimente și au băut băutura amară fără zahăr. Legenda spune că Montezuma, celebrul conducător al imperiului aztec, a băut 50 de căni de cacao înainte de a intra în haremul său de câteva sute de femei.

Mai multe alimente afrodiziace în articolele următoare…!

Corina Tonita
Corina Tonita

0 Comments